Omgeving

Zeeland wat ben je mooi!

Zeeland. Ongenadig mooi. Een walhalla voor watersporters en natuurliefhebbers. Maar ook voor zonliefhebbers. Of Bourgondiërs. Hier heb je alles. Laat de monumentale pracht van de Zeeuwse steden je doen verwonderen. De unieke winkels je doen verbazen. Proef de zilte zaligheden op je bord. Geniet van lokale dranken. Snuif de geur van de zee in je op en kom tot rust. Wij heten je graag welkom. Waar heb je zin in?

Zierikzee

Maak een stadswandeling door dé monumentenstad van Zeeland

Zierikzee is een kleine stad met een grote historie. De stad telt meer dan 500 monumenten en staat hiermee steevast in de top 10 van Nederlandse monumentale steden. Hier kun je je urenlang vergapen aan historische pleinen, imposante gevels en verborgen steegjes. Dit gecombineerd met winkels en gezellige terrassen maakt Zierikzee een fijne bestemming voor een dagje uit of een langer verblijf. Wandel je mee?

De Sint-Lievensmonstertoren in Zierikzee
Je begint de wandeling vanaf de gratis parkeerplaats aan de Scheldestraat. Kijk eens goed naar de grond. Zie je de ronde stapstenen op het voetpad? Als je deze ‘stadsjuwelenroute’ volgt, wandel je via verschillende monumenten naar het centrum van de stad. Als eerste kom je uit bij één van de meest prominente monumenten van Zierikzee: De Sint-Lievensmonstertoren. Deze 62 meter hoge ‘Dikke Toren’ zie je al van veraf staan als je Zierikzee nadert. Het had eigenlijk de hoogste toren van Nederland moeten worden, maar tijdens de bouw was het geld op en kon de toren niet worden afgemaakt. Beklim de 279 treden van De Sint-Lievensmonstertoren en geniet van een prachtig uitzicht over Zierikzee, de Zeelandbrug en de regio.

Locatie: Kerkplein 2, 4301 EE Zierikzee

Bezoek het Stadhuismuseum
Vervolg de route naar de Meelstraat. In deze straat zie je opnieuw een monumentale parel: het oude, 16e-eeuwse, stadhuis van Zierikzee. Tegenwoordig is hierin het Stadhuismuseum gevestigd. Zet een stapje naar achter als je voor dit historische gebouw staat en kijk omhoog naar de bijzondere toren met in de top een beeld van Neptunus, de God van de zee. Breng een bezoek aan dit museum en stap in de geschiedenis van Zierikzee en omgeving.


Locatie: Meelstraat 6, 4301 EC Zierikzee

Stranden

Schouwen Duiveland heeft prachtige stranden. Een kustlijn van wel 650 km! Niet alleen mooi, maar de stranden behoren ook nog eens tot de schoonste stranden van Nederland. De kust van Schouwen-Duiveland heeft niet voor niets de mooie bijnaam: "de zonzijde van Zeeland".

omgeving
omgeving
 

Cultuur

Maak een stadswandeling door Zierikzee onder begeleiding van een gids: Citytours Zierikzee of bezoek het stadhuismuseum of watersnoodmuseum. De geschiedenis van de Deltawerken wacht op u bij Neeltjejans. Keuze te over, vraag gerust naar alle mogelijkheiden bij de receptie van Hotel Mondragon.

Fietsen

Zeeland is bij uitstek geschikt om te verkennen per fiets. U kunt de fietsen zelf meenemen en veilig laten stallen bij uw appartement of huur de fiets van uw keuze gerust bij de receptie of Fietsverhuur Zeeland, wel zo makkelijk!